Over mij

Al tijdens mijn HBO V opleiding merkte ik dat het werken met kinderen me het meest aansprak. Het wonderlijke van een geboorte, het ontwikkelen en groeien van deze kleine mensjes, de afhankelijkheid, de geborgenheid bij hun ouders en ook de eigenheid waarmee ze zich ontwikkelen tot een zelfstandig eigen ikje.

Het was voor mij vanzelfsprekend dat ik ging werken op de kinderafdeling en heb hier de specialisatie voor kinderverpleegkundige gevolgd.

In de zorg en verpleging van kinderen is juist de begeleiding en ondersteuning van hun ouders steeds belangrijker geworden de laatste jaren. Dit begeleidende aspect van mijn werk als kinderverpleegkundige vind ik boeiend en mooi. Hier liggen ook mijn grootste vaardigheden. Het assisteren bij borstvoeding, het aanleren van vaardigheden aan ouders, het leren kijken naar je baby en stapsgewijs vertrouwder ermee worden.

De opleiding tot babyconsulent sprak mij erg aan. Luisteren, begeleiden, meevoelen en meedenken met ouders en hun pasgeborene vind ik steeds weer een speciale taak voor mij als verpleegkundige. Elke situatie is uniek. Elke ouder heeft een eigen verhaal en geschiedenis. Naast de opleiding voor babyconsulent, heb ik de training Docent Shantala babymassage gevolgd. Terwijl ik toch de nodige baby’s heb gezien en verzorgd, heeft het mij verwonderd hoe mooi baby’s op een massage reageren.

Met mijn grote ervaring en kennis wil ik je als ouder graag begeleiden om een hechte band met je kleintje op te bouwen! Als dit wat minder lukt, wil ik jullie de handvaten aanreiken om dit te optimaliseren.


Annette